Versenyek

Hempel World Cup Series 2019 | Genoa, ITA


Hatalmas magyar sikerrel zárult a világkupa verseny Genovában: Vadnai Jonatán a második helyen kezdte a medal race-t és az elsőn fejezte be. A verseny utolsó futamát testvére, Benjamin nyerte, Jonatán az ötödik helyen futott be, ami elég volt ahhoz, az addig vezető ciprusi - a legutóbbi két világbajnokságon győztes - Pavlos Kontides elé kerüljön az összetettben és pontegyenlőséggel megnyerje a versenyt, karrierje addigi legnagyobb sikerét aratva.

Részletek:
https://porthole.hu/cikk/12244-vadnai-nap-genovaban

Végeredményt itt lehet megtekinteni

Berecz Zsombor nyerte az EB előversenyét



Athénban az idei finn dinghy Európa-bajnokság helyszínén rendezték a Pre European “Easter Finn Regatta” elnevezésű versenyt, ami az Eb egyik előversenyének számít. A hat futamos regattát a világbajnok Berecz Zsombor nyerte két futamgyőzelemmel. Berecz a kieső 20. helyezésén kívül csak 1-3. futameredményeket ért el.

Részletek:
https://porthole.hu/cikk/12250-berecz-zsombor-nyerte-az-eb-eloversenyet

Végeredményt itt lehet megtekinteni

Kenesei Szezonnyitó ODT

Ezúttal az időjárás igen kegyes volt azokhoz a versenyzőkhöz akik már áprilisban elkezdték a balatoni szezont, mert jó szélben 5 futamot sikerült megrendezni Kenesén a hétvégén.

Végeredményt itt lehet megtekinteni

Fotók itt:
https://www.facebook.com/kmpvse/posts/2305779889480863
https://www.facebook.com/kmpvse/posts/2305470759511776


Raiffeisen Ifi Kupa

 

A szombati napot viharosnak harangozta be a meteorológia, tévedett. Közepes erősségű, de erősen forgolódó, Észak. Észak-keleti szél várta a mezőnyt, de sokszor még K-re is elcsavarta a Tihanyi félsziget. A laseresek mind a négy futamukat teljesítették, viszont az OP mezőny a sok visszahívott rajtpróbálkozás miatt csak három futamot tudott befejezni. A vasárnap ismét viharos széllel indult, viszont szikrázó napsütésben egy óra rajthalasztással szállta a mezőny vízre. Mindkét osztálynak 3-3 futamot tudtunk rendezni, a megszelídülő, de még mindig erős szélben, így a végeredmény a Laser 4.7 osztálynak 7, az Optimisteknek 6 futamból alakult ki.

Végeredmény a lap alján

Fotók itt:
https://www.facebook.com/spartacusvitorlasegylet/posts/1271863792972120
https://www.facebook.com/spartacusvitorlasegylet/posts/1271860012972498

32. Izola Spring Cup 2019



6 ország 63 egységgel vett a 32. Izola Spring Cup idei versenyén a 420 hajóosztályban. 9 futamot rendeztek igen változatos körülmények között, de igazán csodálatos időben. Az első helyet a szlovén női páros, Celestina Sabadin/Veronika Francic volt, akik egyenletes teljesítményükkel nyerték a versenyt. Az első 6 helyezett közül 3 női és 1 vegyes páros volt.
A legjobb magyar egység a 25. helyen fejezte be a versenyt.

Végeredmény a lap alján


37° Lake Garda Meeting Optimist Class







1164 Optimistes fiatal versenget a Garda tavon ezen a nem mindennapi látványt nyújtó versenyen. A magyar csapat számára válogatóverseny volt, ezért minden nagyobb klub OPs csapata részt vett rajta. Az óriási látszám miatt a rendezőknek komoly kihívást jelentett a helyes befutási sorrend rögzítése, ezért számos esetben utólag kellett korrigálni az eredményeket.


Érdekességek

SSL Gold Cup, a világ első, igazi nemzetek közötti vitorlás csapatversenye

2021-ben jön a várva várt SSL Gold Cup, ahol a résztvevő országok legjobb vitorlázói fognak egymás ellen versengeni 47 lábas egytestű hajókon, tavi környezetben. A magyar csapatot Berecz Zsombor vezeti és reméljük, hogy a magyar vitorlázók szépen helytállnak majd a "világ legjobb vitorlázó nemzete" címért folytatott küzdelemben.

Részletek:
https://porthole.hu/cikk/12247-jon-az-ssl-gold-cup-a-vilag-elso-igazi-nemzetek-kozotti-vitorlas-csapatversenye

Jön Jön!!!

Atom Kupa 2019
Kalóz és finn ranglista verseny
https://www.asevsc.hu/site/public/versenyek


Kereked Ifjúsági Kupa 2019
A hagyományos, májusi ifjúsági versenyt idén a kétszemélyes osztályoknak (29er, 420, RS Feva) rendezik meg május 3-5. között.
http://www.kereked.hu/

2019.évi Balatoni Évadnyitó május 11
Kiírás letölthető a cikk alján

Tolnay Kálmán Emlékverseny
https://porthole.hu/cikk/12252-a-hetvegen-rajtol-a-bmw-leier-tolnay-kalmany-emlekverseny-a-byc-ben


forrás: hunsail.hu, porthole.hu, spartacus.hu, goldcup.starsailors.com, jadralniklub-burja.si, Fraglia Vela Riva, Kenese Marina Port VSE

Fotó: © Matias Capizzano ©Dragan Sinozic, hunsail.hu

 A Körkapcsolás híreit a KWINDOO vitorlásverseny rendező és nyomkövető alkalmazás támogatásával hozzuk el.