Hideg padlizsánMostani számunkban pedig egy könnyű nyári ételt mutatunk be Önöknek, amely igazán frissítő élmény lehet a kánikulában.


Hideg padlizsán tatár, friss lestyánnal készítve, madársalátával és rozskenyérrel, szárított paradicsomból készült mártással

Hozzávalók:

1 kg padlizsán

0,25 kg vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 levél lestyán

0,1 kg vaj

só,bors

1 kk dijoni szemes mustár

Rozskenyér, saláta

0,2 kg aszalt paradicsom

0,05 l olívaolaj

1 kk friss citromlé

A félbevágott padlizsánokat fűszerezzük fokhagymával, borssal, sóval, és forró sütőlapon vagy serpenyőben megsütjük, hámozzuk, majd turmixoljuk a hagymával, lestyánnal, mustárral, vajjal, citrommal, és kihűtjük.

A szárított paradicsomot puhára pároljuk olívaolajon, ízesítjük, majd pürésítjük.

A kihűtött krémet a pirítósra kenve, kis salátával igazán nagyszerű csemegét készíthetünk, ami tökéletes kísérő a délutáni sziesztához, nassoláshoz.

Nemcsak fenséges, hanem egészséges is!

A mennyiben felkeltettük ízlelőbimbói kíváncsiságát az efféle „örömök" iránt,nincs más dolga,minthogy enged a csábításnak,és kiköt a Balatonfői Yacht Clubban,és éttermünk étlapjáról,vagy konyhafőnökünk segítségével megkóstolja különlegességeinket.


Jóízű üdvözlettel:

Kocsis Bálint

Konyhafőnök

www.bfyc.hu

Kocsis Bálint