Hideg padlizsán tatár, friss lestyánnal készítve, madársalátával és rozskenyérrel, szárított paradicsomból készült mártással
Hozzávalók:
1 kg padlizsán
0,25 kg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 levél lestyán
0,1 kg vaj
só,bors
1 kk dijoni szemes mustár
Rozskenyér, saláta
0,2 kg aszalt paradicsom
0,05 l olívaolaj
1 kk friss citromlé
A félbevágott padlizsánokat fűszerezzük fokhagymával, borssal, sóval, és forró sütőlapon vagy serpenyőben megsütjük, hámozzuk, majd turmixoljuk a hagymával, lestyánnal, mustárral, vajjal, citrommal, és kihűtjük.
A szárított paradicsomot puhára pároljuk olívaolajon, ízesítjük, majd pürésítjük.
A kihűtött krémet a pirítósra kenve, kis salátával igazán nagyszerű csemegét készíthetünk, ami tökéletes kísérő a délutáni sziesztához, nassoláshoz.
Nemcsak fenséges, hanem egészséges is!
A mennyiben felkeltettük ízlelőbimbói kíváncsiságát az efféle „örömök" iránt,nincs más dolga,minthogy enged a csábításnak,és kiköt a Balatonfői Yacht Clubban,és éttermünk étlapjáról,vagy konyhafőnökünk segítségével megkóstolja különlegességeinket.
Jóízű üdvözlettel:
Kocsis Bálint
Konyhafőnök
www.bfyc.hu
Kocsis Bálint