A meggyet a fűszerekkel megfőzzük, tejszínnel dúsítjuk, ízesítjük, majd botmixerrel áttörjük, és sűrű szitán átszűrjük, borral ízesítjük.

A behűtött tejszínt Amarettóval, kevés reszelt lime-héjjal kemény habbá verjük és hűtjük.

Tálaláskor a jéghideg tányérba merjük a hideg meggylevest, és ízlés szerinti formában a tetejét a hideg Amaretto-habbal gazdagítjuk, citromfűvel és mandulaszirmokkal díszítjük.

Hozzávalók:

1,5 kg magozott meggy

20 dkg cukor

1 dl száraz vörösbor

1,5+2 dl tejszín

Fahéj, szegfűszeg, kardamonmag, reszelt lime héj

0,6 dl Amaretto

 

Megkóstolná?

Várjuk a Balatonfői Yacht Club Éttermébe.

Ha ételeink ízlettek és elnyerték tetszését,

beavatjuk elkészítésük fortélyaiba.

A la carte étlapunk, Napi  vagy Heti Gourmand ajánlatunk,

valamint a Nemzetközi Hétvégék kínálatából biztosan sikerül választania.

 

Jóízű üdvözlettel:

Kocsis Bálint