A meggyet a fűszerekkel megfőzzük, tejszínnel dúsítjuk, ízesítjük, majd botmixerrel áttörjük, és sűrű szitán átszűrjük, borral ízesítjük.
A behűtött tejszínt Amarettóval, kevés reszelt lime-héjjal kemény habbá verjük és hűtjük.
Tálaláskor a jéghideg tányérba merjük a hideg meggylevest, és ízlés szerinti formában a tetejét a hideg Amaretto-habbal gazdagítjuk, citromfűvel és mandulaszirmokkal díszítjük.
Hozzávalók:
1,5 kg magozott meggy
20 dkg cukor
1 dl száraz vörösbor
1,5+2 dl tejszín
Fahéj, szegfűszeg, kardamonmag, reszelt lime héj
0,6 dl Amaretto
Megkóstolná?
Várjuk a Balatonfői Yacht Club Éttermébe.
Ha ételeink ízlettek és elnyerték tetszését,
beavatjuk elkészítésük fortélyaiba.
A la carte étlapunk, Napi vagy Heti Gourmand ajánlatunk,
valamint a Nemzetközi Hétvégék kínálatából biztosan sikerül választania.
Jóízű üdvözlettel:
Kocsis Bálint