Amelyek kelendőek voltak,azok biztosan szerepelni fognak a következő étlapon is, legfeljebb minimális változtatásokat végzek rajtuk.
Most bemutatom az egyik legkedveltebb levesünket, mely a nyáron leginkább fogyott.
Olyan levest, amelyre valóban igaz a számomra nagyon is kedvelt mondás, miszerint:
-Néha a kevesebb, több.
Értem ezalatt azt, hogy egyszerű alapanyagból is lehet, kellő kreativitással és fantáziával igazán fenséges fogást készíteni.
AZ emlegetett leves pedig :
Currys sárgaborsópüré leves,
pármai sonkacsíkokkal, és tökmagolajjal locsolgatva.
Hozzávalók:
Sárgaborsó-0,6kg
Főzőtejszín-0,3l
Vöröshagyma-1db
Fokhagyma-3gerezd
Curry por-0,05kg
Só,bors
Pármai sonka vagy füstölt parasztsonka
Tökmagolaj(hidegen sajtolt)
A megtisztított,megmosott sárgaborsót puhára főzzük a hagymákkal,majd botmixerrel pürésítjük.
Curryval, sóval,borssal ízesítjük. Tejszínnel dúsítjuk a levest.
Tálaláskor a sonkát csíkozva vagy szeletelve adjuk a leveshez,valamint tökmagolajjal csepegtetjük meg.
Ha jól készítettük,akkor egyszerre érződik a curry és a hagyma íze,de nem nyomja el a sárgaborsó édeskés zamatát.
Hideg napokon is igazán jó lélekmelegítő leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jóízű üdvözlettel:
Kocsis Bálint
Konyhafőnök
www.bfyc.hu
Kocsis Bálint